Dom > Знање > Sadržaj

Производи

Контактирајте нас

Име: Мр.Алек

Тел: 86-29-8918-1410

86-187-0910-6130

Е-маил: салес@фенгзусв.цом

Скипе: фенгзусв

ВхатсАпп : + 86-135-7241-4292

Koristi i koristi od Natamycin Powder-FZBIOTECH

Natamicin, poznat i kao pimaricin, je antifungalni lek koji se koristi za lečenje gljivičnih infekcija oko oka. To uključuje infekcije kapaka, konjunktive i rožnice. Koristi se kao kapi za oči. Natamicin se koristi iu prehrambenoj industriji kao konzervans.

Upotreba praška natamicina

Natamicin je jedan od globalno dozvoljenih konzervansa hrane za zaštitu širokog spektra proizvoda kao što su sir, fermentirano meso, jogurt, pića, vina i peciva protiv kvasaca i plijesni. Zbog prednosti Natamicina kao prirodnog i efikasnog načina konzerviranja hrane, njegova primjena ima ogroman potencijal da produži rok trajanja i spriječi kvarenje.

1.Natamycin i rok trajanja

Natamicin može značajno produžiti rok trajanja mnogih proizvoda. Prva i najšire prihvaćena područja primjene Natamicina su sir i fermentirano meso. Ove kategorije hrane zahtijevaju zaštitu od kvasaca i plijesni, ali moraju omogućiti da kulture (tj. Bakterije) ostanu aktivne. Na primjer, bijeli sir u Latinskoj Americi može imati rok trajanja od 38 dana nakon primjene tekućeg natamicina i 26 dana s natamicinskim prahom. Bez očuvanja, rok trajanja je kraći od dvije sedmice.

2.Permitted u svijetu

Natamicin je testiran i odobren kao konzervans hrane pogodan za ljudsku upotrebu, između ostalog, od strane Evropske agencije za sigurnost (EFSA), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Uprave za hranu i lijekove (FDA).

3. Efektivno u malim dozama i stabilno u širokom rasponu pH

Natamicin ostaje stabilan u širokom rasponu pH (3-9). Budući da većina namirnica ima pH vrednost između pH 4 i pH 7, Natamycin čini veoma raznovrsnim konzervansom za hranu. Kako bi se spriječilo kvarenje u primjenama u hrani, radi u niskim dozama između 3-20 ppm. Ovo se prevodi u 3 do 20 mg natamicina u 1 kg finalnog proizvoda.

4. Nema odstupanja boje, ukusa ili mirisa

Za razliku od mnogih drugih opcija za očuvanje, primena Natamicina u hrani ne proizvodi promene u ukusu, boji ili mirisu. To ga čini pogodnim kao konzervans u širokom rasponu proizvoda.

5.Medicinska upotreba

Natamicin se u retkim slučajevima koristi kao topikalni tretman u aplikacijama kao što su kapi za oči. Međutim, prema Evropskoj agenciji za sigurnost hrane (EFSA), „lijekovi koji sadrže natamicin za uobičajene gljivične infekcije postali su gotovo zastarjeli“.

Prednosti Natamicin praška

1.To je alternativa tradicionalnim hemijskim konzervansima, koji zadovoljavaju potražnju za prirodnim proizvodima

2. Ne mijenja okus hrane

3.Učinkovit je u niskim dozama

4. Ne zavisi od nivoa pH kako bi bio efikasan

5. Efikasan je protiv gljivica, za razliku od sorbata, koji samo usporavaju njihov rast

6. Ne utiče na proces prirodnog sazrevanja hrane, jer nema bakterijske aktivnosti

Gdje kupiti Natamycin?

Možda imate duboko razumevanje Natamicina. Xi'an Fengzu Biološka tehnologija Co, Ltd, kao Kina profesionalni dobavljač Natamycin, je posvetio pružanju raznih Natamycin s povoljnim cijenama. Možete poslati e-mail direktno na sales@fengzusw.com za konkurentnu cijenu i profesionalno znanje. Za dugogodišnju saradnju dostupni su besplatni uzorci. Radujemo se vašem upitu.


]
Кси'ан Фенгзу Биологицал Тецхнологи Цо, Лтд
Manufacturer Add: Industrial Park in Wugong County, Xianyang City,Shaanxi Province, China.
Office Add: 21F, Tangfengguoji,No.18 Fenghuinanlu, Xi'an City, Shaanxi Province, China.
Office Tel: 86-029-89561932/86-135-7248-9476             Office Fax: 86-029-8918-9705
Email: sales@fengzusw.com                                            Skype: fengzusw